UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від тепла до снігопадів: синоптики дали прогноз на березень

Початок весни буде теплим.

Лютий 2024, як і прогнозували синоптики, виявися доволі теплим, але далі нас може чекати похолодання. Портал meteo.ua. опублікував прогноз погоди на перший місяць весни.

Читайте також: Перші прогнози: якою буде весна цього року

Київ

Березень у Києві розпочнеться з плюсової температури. В перший тиждень вночі  очікується від  0 до +3, а вдень – від +4 до +9. У п’ятницю, 8 березня  у столиці очікується тепла і сонячна погода без опадів.
А вже з 9 березня прогнозують дощі та нічне зниження температури до -3.

Друга половина березня буде більш холодною. Після 13 березня в столиці прогнозують дощі та навіть сніг. Вдень близько 0, вночі морози до -4.

Львів

У Львові початок березня буде теплим, але з дощами. Опади очікуються з 4 по 6 березня. Вдень там прогнозують від +4 до +10, вночі – від +1 до +3.

8 березня очікують +1 вночі та +9 вдень. Буде сонячно та без опадів. Після 9 березня температура знизиться. З 10 по 17 березня прогнозують сніг. Вдень в цей період буде близько 0, вночі до -4.  

Починаючи з 18 березня, у Львові прогнозують дощі.  Вночі від +4 до +1, вдень – від +2 до +6.

Вінниця

Перші 7 днів березня в Вінниці буде тепла та сонячна погода. Синоптики прогнозують до + 7 вдень. 8 березня очікується зниження температури. Вдень буде +3, вночі – 0.  Прогнозують сніг.

Починаючи з 9 березня, майже кожного дня прогнозують опади – сніг, мокрий сніг, дощі. Також в цей період очікуються нічні заморозки до -6.

Полтава

В перші чотири дня березня прогнозують помітний контраст між денною та нічною температурою. Вдень очікується +8, а вночі до -1. Далі нічна температура підніметься, але протягом місяця будуть спостерігатися періоди незначних нічних морозів.

8 березня прогнозують сонячну погоду. Вдень буде до +8, а вночі — до -1. Після 10 березня прогнозують дощі, і «плюсову» температуру.

Одеса

На Півдні традиційно буде тепліше. З 1 по 9 березня в Україні прогнозують денну температуру від +4 до +8, а вночі – від 0 до +3. 8 березня буде хмарно, сніг. Вночі прогнозують +1, вдень – +3.

В період з 15 по 17 березня прогнозують коротке похолодання. Очікуються опади, температура від –1 до +1.

Харків

З 1 по 8 березня у Харкові буде тепло і сонячно. Вночі буде 0, а вдень – від +5 до +10. З 10 по 12 березня прогнозують коротке похолодання з дощами і зниженням температури вночі до -1.

 Нагадаємо, якою буде весна цього року. Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух дала перший прогноз.