UA / RU
Підтримати ZN.ua

Від наркоманії і пов'язаних з нею хвороб в Україні помирають до 120 тисяч осіб на рік

В Україні вживають наркотики від 1 до 1,5 мільйона осіб, і їх кількість щорічно збільшується на 8-10%.

За даними незалежних експертів, від наркоманії та пов'язаних з нею хвороб, таких, як ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, специфічні онкозахворювання, туберкульоз, в Україні помирають до 120 тисяч осіб на рік.

У світі зараз налічується близько 250 мільйонів хворих на наркоманію (4% населення), від якої щодня помирає 330 осіб, пише в статті для ZN.UA Сергій Гордієнко.

В американському міжнародному антинаркотичному центрі називають цифру: мільярд наркоманів. Офіційно в Україні на обліку в МВС перебувають близько 150 тисяч наркоманів, їх число поза реєстрацією можна тільки припускати.

За даними міжнародних організацій ВООЗ і UNAIDS, тільки ін'єкційних наркоманів у країні близько 425 тисяч, а за підрахунками різних незалежних експертів, в Україні вживають наркотики від 1 до 1,5 мільйона осіб, і їх кількість щорічно збільшується на 8-10%. За офіційними даними МОЗ, тільки важкі наркотики вживають 550 тисяч чоловік.

Щорічно від наркоманії в Україні гинуть близько тисячі чоловік, в той час як незалежні експерти вказують на смертність 10-12 тисяч чоловік. А від наркоманії і пов'язаних з нею хвороб - ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, специфічні онкозахворювання, туберкульоз - в Україні помирає 120 тисяч чоловік на рік.

Детальніше про це читайте у статті Сергія Гордієнка ""Крокодил" в Україні" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Прем'єр вирішив викорінити з влади наркоманів і алкоголіків

Британським наркоманам пропонують пройти стерилізацію за винагороду

В Україні сповільнилися темпи поширення ВІЛ/СНІД