UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибори ректора Харківського університету: до другого туру вийшли фізик Гірка і юристка Кагановська - ЗМІ

Жоден з кандидатів не отримав 50% голосів у першому турі.

У Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна буде другий тур виборів ректора, так як жодному з кандидатів поки що не вдалося заручитися підтримкою 50% виборців. Найбільшу кількість голосів під час голосування в середу, 26 травня, отримали Тетяна Кагановська і Ігор Гірка, повідомляє «Depo. Харків».

Голоси між кандидатами розподілилися наступним чином:

Відзначимо, що троє кандидатів-фізиків підписали меморандум про чесні вибори і підтримку того з них, хто вийде до другого туру.

Другий тур, відповідно до закону, має відбутися не пізніше ніж через 10 днів після оголошення результатів голосування. Для перемоги в другому турі кандидатові необхідно отримати більше 50% голосів, в іншому випадку Міністерство освіти і науки має оголосити повторний конкурс.

Відзначимо, право голосу на виборах в університеті мають 2490 осіб: всі штатні наукові та науково-педагогічні працівники, а також 174 представники технічного персоналу і 398 вибірників з числа студентів.

Читайте також: Бугрова призначили ректором КНУ ім. Шевченка

26 травня в одному з найбільших і найбільш престижних вузів України - Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбулися вибори ректора. Віль Бакіров, який керував ХНУ понад 20 років, оголосив про свою відставку до завершення терміну контракту.

Про підсумки «епохи Бакірова» й атмосферу виборів ректора ХНУ — в матеріалах Сергія Жукова «Не розумію людей, які приростають до крісел» і «На порозі змін» для читачів ZN.UA.