UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великий піст: прості рецепти пісних десертів

В цей час не можна їсти м'ясо, яйця та молочні продукти.

В цьому році 7 березня розпочинається Великий піст у християн східного обряду. Він триватиме до Великодня. Під час посту дозволяється готувати пісні страви та вживати їжу лише рослинного походження.

Яблука, запечені з корицею

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Помити яблука, видалити серцевину, не розрізаючи яблука.
  2. Яблука посипати корицею, всередину можна викласти горіхи та родзинки, присипати цукром.
  3. У духовку, розігріту до 180-200 градусів, кладуть яблука. Запікати 20-30 хвилин.
  4. Десерт можна  подавати у гарячому або у холодному вигляді.

Пиріг з грушею та медом

Інгредієнти:

Приготування:

  1. У каструлю насипати цукор, налити воду та олію, трохи нагріти, додати мед. Розмішати, щоб цукор та мед розчинилися.
  2. До тіста додати соду, лимонну кислоту, корицю, мигдальне борошно.
  3. Додати до маси пшеничне борошно. Консистенція тіста має нагадувати густу сметану.
  4. Груші почистити, нарізати кубиками, вмішати у тісто.
  5. Вилити тісто у форму.
  6. Випікати у духовці 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.

smak.ua

Варення з апельсинової шкірки та імбиру

Інгредієнти:

Приготування: