Наближається Великдень - одне з найсвітліших свят у році. Однією з головних його страв є паска - пишна солодка випічка, яку люблять і дорослі, і діти. Як правило, паски печуть з дріжджового тіста, але не всі господині з ним «дружать». На цей випадок є рецепт смачного бездрожжевого тіста, повідомляє ТСН.
Такі пасочки зазвичай випікають в невеликих формах для маффінів і кексів, а прикрашають як і великі - глазур'ю і посипкою.
Рецепт дріжджового тіста для пасок
Інгредієнти:
1 склянка борошна;
1 склянка картопляного крохмалю;
1 склянка цукру;
200 г вершкового масла або маргарину;
100 г сиру;
4 яйця;
1 склянка родзинок або кураги;
100 г очищених волоських горіхів;
0,5 чайної ложки соди.
Приготування:
Яйця ретельно розтерти з цукром.
Продовжуючи вимішувати яєчну масу, додати протертий сир. Потім всипати крохмаль і добре перемішати.
Наступний компонент - розтоплене вершкове масло або маргарин, яке вводиться при постійному помішуванні.
Борошно з содою просіяти, всипати в яєчно-сирну масу і добре вимішати.
В останню чергу в тісто ввести наповнювачі: родзинки або подрібнену курагу і волоські горіхи.
Готове тісто розкласти в маленькі, змащені олією форми на половину або третину їхнього обсягу.
Випікати при 160-180 ° С. Маленькі пасочки випікати 30 хвилин. Залежно від розміру форм час випікання збільшувати до 40-50 хвилин.