UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великдень 2021: рецепт бездріжджових пасок до свята

Такі паски зазвичай печуть в невеликих формах для кексів.

Наближається Великдень - одне з найсвітліших свят у році. Однією з головних його страв є паска - пишна солодка випічка, яку люблять і дорослі, і діти. Як правило, паски печуть з дріжджового тіста, але не всі господині з ним «дружать». На цей випадок є рецепт смачного бездрожжевого тіста, повідомляє ТСН.

Такі пасочки зазвичай випікають в невеликих формах для маффінів і кексів, а прикрашають як і великі - глазур'ю і посипкою.

Рецепт дріжджового тіста для пасок

Інгредієнти:

1 склянка борошна;

1 склянка картопляного крохмалю;

1 склянка цукру;

200 г вершкового масла або маргарину;

100 г сиру;

4 яйця;

1 склянка родзинок або кураги;

100 г очищених волоських горіхів;

0,5 чайної ложки соди.

Приготування:

Яйця ретельно розтерти з цукром.

Продовжуючи вимішувати яєчну масу, додати протертий сир. Потім всипати крохмаль і добре перемішати.

Наступний компонент - розтоплене вершкове масло або маргарин, яке вводиться при постійному помішуванні.

Борошно з содою просіяти, всипати в яєчно-сирну масу і добре вимішати.

В останню чергу в тісто ввести наповнювачі: родзинки або подрібнену курагу і волоські горіхи.

Готове тісто розкласти в маленькі, змащені олією форми на половину або третину їхнього обсягу.

Випікати при 160-180 ° С. Маленькі пасочки випікати 30 хвилин. Залежно від розміру форм час випікання збільшувати до 40-50 хвилин.