UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство Фаріон готувалося щонайменше місяць, у злочинця могли бути спільники – ЗМІ

Вперше підозрюваний "засвітився" на камерах спостереження за 8 днів до вбивства.

Нещодавнє вбивство громадської діячки Ірини Фаріон у Львові готувалося щонайменше протягом місяця. Правоохоронці вважають, що злочин був замовним, а його виконавець – худорлявий чоловік, якому на вигляд 20 років. Свідки вказують саме на нього. У поліції також припускають, що підозрюваний міг мати спільників, але подробиці щодо їхньої участі наразі не розголошуються.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на джерела серед правоохоронців.

Читайте також: Поліцейські показали підозрюваного у вбивстві Фаріон

За версією слідства, підозрюваний використовував для маскування окуляри та капелюх. Вперше його зафіксували камери спостереження 11 липня – за вісім днів до вбивства. Із того часу він в однаковому одязі кожен день, окрім суботи та неділі, приходив у двір мовознавиці.

Також чоловік носив невелику сумочку, в якій, на думку поліції, могла бути зброя. Інколи він приходив без неї. На місці злочину знайшли гільзу, яка наразі підлягає експертизі.

Незважаючи на підозрілого чоловіка у дворі, повідомлення на лінію 102 не надходили, і сама Ірина Фаріон не зверталася у поліцію з приводу погроз.

За інформацією джерел журналістів, свідки підтверджують, що саме цей чоловік вистрілив у жінку. Наразі він є головним підозрюваним вбивстві.

Читайте також: Біографія і скандали Ірини Фаріон: що відомо про діячку, яка померла внаслідок замаху

Нагадаємо, Після смерті Ірини Фаріон Офіс генерального прокурора перекваліфікував злочин із "замаху" на "умисне вбивство". Злочинцю загрожує до 15 років тюрми.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив, що Ірина Фаріон "загинула за українську позицію".