UA / RU
Підтримати ZN.ua

Важливо знати: які документи потрібно пред’явити для встановлення інвалідності

Через війну кількість осіб  з інвалідністю зростає.

Зараз в Україні стрімко зростає кількість людей з інвалідністю, як серед військових, так і серед цивільних. Встановлення інвалідності відбувається за певними критеріями.

Читайте також: Підготувати до нових реалій: у МОЗ пояснили, як говорити з дітьми про інвалідність

Для отримання цього статусу, хворим, які досягли повноліття, потерпілим від нещасного випадку на виробництві й професійного захворювання, а також особам з інвалідністю за направленням лікувально-профілактичного закладу охорони здоров'я потрібно пройти медико-соціальну експертизу, пише «На пенсії».

Для цього треба надати у МСЕК певні документи:  

Також варто пам’ятати, що на період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи спрощена.

Зокрема, на період дії воєнного стану медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) здійснює свої функції з забезпеченням принципу екстериторіальності. Тобто експертиза проводиться за направленням лікарсько-консультативної комісії незалежно від місця реєстрації, проживання чи перебування громадян, які звертаються для встановлення групи інвалідності.

Чоловіки з інвалідністю І, II та III груп не призиваються під час мобілізації та мають право виїжджати за кордон під час воєнного стану. Проте, в деяких випадках їм можуть відмовити у виїзді за кордон.