UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Генштабі оцінили можливий наступ на Україну з боку Білорусі

Хомчак натякнув, що в інтернеті занадто багато інформації щодо перебування наших військових. 

Російські військові, які воюють проти українських в Донбасі, не готові гинути, тому не будуть залишати своєї країни. Так під час виступу в Раді головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак оцінив можливість наступу окупаційних військ на Україну з боку Білорусі.

Причиною для таких домислів стали спільні російсько-білоруські військові навчання, які нещодавно відбулися в Мінській області. 

"Для того, щоб йшов наступ, треба мету мати. Хто буде наступати, з якою метою і як він буде утримувати ті території?" – сказав Хомчак.

Попри те, що у Генштабі вважають, що ймовірність вторгнення є низькою, там все ж готуються до різного розвитку подій. 

Хомчак також зазначає, що зараз ворогу не потрібно витрачати гроші на розвідку, адже досить моніторити та аналізувати інформацію в інтернеті.

Читайте також: Загострення в Донбасі: Рада ухвалила заяву щодо збройної агресії РФ

Нагадаємо, що 26 березня, близько 13:45 російські війська обстріляли позиції українських воїнів поблизу селища Шуми. В результаті загинули четверо захисників України - загинули підполковник Сергій Коваль, а також Сергій Барнич, Максим Абрамович і Сергій Гайченко. Ще два бійці ВСУ отримали поранення.

Після цього міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світову спільноту рішуче засудити Росію за ескалацію бойових дій в Донбасі.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв обговорити загострення в зоні ООС з лідерами нормандської четвірки.

Перший президент України Леонід Кравчук ініціював екстрене засідання Тристоронньої контактної групи, констатувавши, що мова йде про серйозне загострення, і Росія не зупиниться. А спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що обстріл Шумів - це порушення, але не зрив повного і всеосяжного перемир'я.