UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ЗСУ анонсували повідомлення про низку звільнених населених пунктів на півдні

Там триває зачистка. Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк просить "ще трішечки” зачекати на офіційну інформацію.

Контрнаступ на півдні України триває і є нові успіхи – ЗСУ звільнили низку населених пунктів і триває зачистка їх від окупантів, про що зазначали і в Пентагоні. Про це в етері національного телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ми продовжуємо позиційні бої, і є території, які нами вже звільнені. Є розрахунковий час оголошення цих територій такими, які вже повністю під юрисдикцією України. Тому давайте ще трішечки почекаємо, ми готуємо повідомлення офіційне щодо цього", – сказала Наталія Гуменюк.

Читайте також: Контрнаступ України на півдні просувається повільно, але йде згідно з планом — WSJ

За її словами, наразі українські захисники проводять остаточну зачистку цих населених пунктів від окупантів і до цього моменту інформацію розкривати не можна.

Також вона зазначила, що ЗСУ продовжують активно знищувати тили та шляхи постачання російських військ, а також тримають під вогневим контролем всі їхні переправи. А лише за понеділок та вівторок українські захисники знищили 15 складів з боєприпасами росіян.

"Ми продовжуємо роботу з виснаження логістики ворога. Це дуже серйозно підриває їхній моральний дух, бо вони усвідомлюють: підтягувати резерви і чекати допомоги їм більше не доводиться", – додала вона.

Читайте також: Україна бере хитрістю: контрнаступ ЗСУ не буде бліцкригом і це правильно – ISW

Нагадаємо, ЗСУ пішли в наступ не лише на півдні, а й на Харківщині, зокрема на окуповане місто Балаклія. Західні військові експерти вже кажуть, що це є ознакою того, що справи у російської армії ще гірші, ніж вони вважали.