UA / RU
Підтримати ZN.ua

В житловому будинку в Запоріжжі вибухнув газ: є загиблі та поранені

Зруйновано несучі елементи одного під'їзду.

© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України

В Запоріжжі о 4 ранку п’ятниці в чотириповерховому житловому будинку на другому поверсі в квартирі попередньо стався вибух газоповітряної суміші, внаслідок чого одна людина загинула та ще дві постраждали.

Як повідомили в ДСНС, вибух зруйнував несучі елементи одного під’їзду, попередньо пошкоджено сім квартир. Із зруйнованого під’їзду евакуювали 15 мешканців.

Станом на 8:30 підрозділи ДСНС продовжували пошуки можливих постраждалих та розбирали зруйновані конструкції. Для безпечного проведення робіт залучено будівельний кран комунальних служб.

Поблизу будинку також розгорнули мобільний пункт обігріву. Мешканцям будинку, де виникла надзвичайна подія надають допомогу психологи ДСНС. У свою чергу поліція заявила, що організувала охорону громадської безпеки для недопущення мародерства.

Всього до ліквідації наслідків події залучено 88 осіб та 26 од. техніки, з них від ДСНС - 40 рятувальників та 10 од. техніки.

Читайте також: Вибух, ДТП, витік газу: психологиня розповіла, як підготувати дітей до можливих надзвичайних ситуацій

Нагадаємо, 28 грудня під час пожежі в реанімаційному відділенні на першому поверсі 4-поверхової будівлі Косівської лікарні в Івано-Франківській області загинули три людини, ще троє медиків отримали опіки різної тяжкості – від 20 % до 80 %. Трьох пацієнтів із сусідньої палати було врятовано.

За попередніми даними, пожежа могла виникнути через порушення вимог пожежної безпеки — у приміщенні, де  працювали одночасно п’ять кисневих концентраторів, один із співробітників закладу поставив заупокійну свічку.