UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні розробили комплекс розвідки і пеленгації "Тінь"

Ця техніка дозволяє розкривати шифровані радіопередачі противника.

На презентації розробок українських приватних компаній для представників Міністерства оборони, яка була проведена за ініціативою державної фірми "Укрінмаш", що входить до складу концерну "Укроборонпром", був представлений комплекс розвідки і пеленгації "Тінь".

"Особливістю даного комплексу є широкі можливості по пеленгації як аналогових, так і цифрових радіостанцій. За допомогою комплексу апаратури можна визначати, перехоплювати і записувати радіопередачі противника, а програмне забезпечення та обладнання розкриває шифровані передачі", – йдеться в повідомленні прес-служби "Укроборонпрому".

В концерні уточнили, що основними перевагами комплексу "Тінь" є більш широкий діапазон, сучасна елементна база, висока ступінь автоматизації при відносно невеликій вартості, а також мобільність, яка дозволяє здійснювати безпосередній супровід військ.

Читайте також: Волонтери придбали новий радар для фрегата "Гетьман Сагайдачний"

Нагадаємо, що ДК "Укроборонпром" передав 12 716 одиниць озброєння та військової техніки для силових відомств України за два роки. Починаючи з 3 кварталу 2014 року, українська армія отримала від "Укроборонпрому" 8 012 одиниць нової та модернізованої техніки та 4 704 одиниці відремонтованих ОВТ.

Детальніше про особливості переозброєння української армії читайте в матеріалі Валентина Бадрака "Оборонно-Потьомкінський Комплекс, або Про особливості переозброєння нашої армії" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".