UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні понад третина посад голів і заступників голів судів - вакантні

В Україні вакантними залишаються 187 посад голів судів та 423 посади заступників голів судів.

У судах України станом на 1 січня 2014 року з 1676 адміністративних посад голів і заступників голів судів вакантними залишалися 610 посад.

Як повідомила прес-служба Вищої ради юстиції (ВРЮ) з посиланням на її голову Олександра Лавриновича, зокрема, вакантними залишаються 187 посад голів судів та 423 посади заступників голів судів.

"Призначення або перепризначення керівників повинні відбутися у значній кількості судів всіх спеціалізацій та інстанцій у всіх регіонах України", - зазначає ВРЮ.

Призначення голів та заступників голів судів здійснює ВРЮ за поданням відповідних рад суддів.

Протягом 2013 року ВРЮ призначила на адміністративні посади 386 суддів. При цьому станом на 1 січня 2014 року до ВРЮ не залишалося жодного не розглянутого подання рад суддів про призначення керівників судів.

Згідно з законом про судоустрій і статус суддів голови судів та їхні заступники призначаються Вищою радою юстиції на посади на п'ять років із числа суддів цього суду за поданням відповідної ради суддів. Суддя не може обіймати одну адміністративну посаду відповідного суду більш ніж два терміни поспіль. !zn

Читайте також:

Адміністрація президента відхрестилася від підготовки до ліквідації господарських судів

В АП запропонували свої критерії оцінки гуманності нового КПК замість виправдувальних вироків

Верховний суд спростив стягнення боргів з громадян