UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну продовжують прилітати американські "птахи": 12 партія військової допомоги вже у Києві

Що всередині Боїнга? 

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що у Київ вже прибула 12 партія військової допомоги США. На своїй сторінці у Твіттер він розповів, що борт Boeing 747-412(BCF) вже приземлився у Києві. 

Цей літак привіз в Україну 90 тонн боєприпасів. 

"Сумарно Штати уже надали Україні понад 1 300 тонн оборонного озброєння", - повідомив Резніков. 

Читайте також: Естонія передасть жителям Донбасу гуманітарну допомогу на 350 тисяч євро

Нагадаємо, 22 січня Україна отримала першу партію військової допомоги від США. Усього наша країна має прийняти пів сотні таких Боїнгів. 

На додачу, спікер Пентагону Джон Кірбі вперше заявив, що США готують пакет військової допомоги Україні, де буде не лише оборонна, а й наступальна зброя.

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".