UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу

Вакцину отримав лікар-реаніматолог з Черкас.

В Україні офіційно стартувала кампанія з вакцинації від коронавірусу. Першим вакцину отримав черкаський лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює в ковідному відділенні обласної лікарні.

Світлину зі щепленим лікарем оприлюднив у Facebook нещодавно призначений головою Черкаської ОДА Олександр Скічко.

«Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із м. Черкаси, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні», - написав він.

Скічко нагадав, що в Україні діятиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку. Щеплення від COVID-19 є добровільним і безкоштовним, вакцинуватись в обов’язковому порядку українців не примушуватимуть.

Дорожня карта вакцинації передбачає п’ять етапів кампанії:

І етап – щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим;

ІІ етап – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, вікова категорія 80+, решта медпрацівників);

ІІІ етап – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах;

ІV етап – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями;

V етап – решта українців.

Знайомтеся, це – Горенко Євген Васильович. Він першим в Україні отримав щеплення від ковіду. Це лікар-реаманітолог із м....

Опубликовано Олександром Скічко Среда, 24 февраля 2021 г.

Нагадаємо, указ при призначення колишнього шоумена та депутата Олександра Скічка («Слуга народу») губернатором Черкащини  президент підписав 29 січня. Наскільки вдалим є рішення призначити людину без досвіду державного керування головою області, де показники захворюваності на ковід наближаються до «червоної зони», аналізує Інна Ведернікова у стаnті «Я хмари розведу руками, пацани» у ZN.UA.

Читайте також: Антивакцинатори можуть підірвати кампанію вакцинації в Україні – Associated Press

Напередодні до України прилетів вантажний літак з партією вакцини, розробленої Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZenecа (торгова назва виробника - Covishield).

Сьогодні 500 тисяч доз препарату доставлять у регіони. Першими вакцину отримають Київ, Житомир, Черкаси, Чернігів, Київська, Черкаська та Вінницька області.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, ті регіони, які отримають вакцину вранці і вдень, зможуть почати вакцинацію вже сьогодні. Решта – завтра вранці. Першими щепленими стануть працюючі у ковідаріях медики.