UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з’явилась ініціатива, яка спонукає допомагати вимушено ізольованим людям

Національну ініціативу підтримав МОЗ.

Через пандемію гострої распіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, потреба у допомозі окремих категорій населення зросла в декілька разів. Так, проєкт «ІSOLATED/ІЗОЛЬОВАНІ», що розпочав співпрацю з Міністерством охорони здоров’я України, спонукає допомогти людям, які перебувають у вимушеній ізоляції.

Проєкт, особлива увага в якому приділяється хворим самотнім людям похилого віку, дітям-сиротам, сім’ям, які знаходяться у складних життєвих обставинах, людям з інвалідністю тощо, нагадує про те, що ізольовані люди живуть поруч і потребують нашої допомоги, особливо.

«ІSOLATED/ІЗОЛЬОВАНІ» пропонують роздрукувати та наклеїти у своєму під'їзді плакат, що допоможе організувати сусідів для допомоги тим, хто цього потребує.

Зазначається, що на плакаті є окремі поля, щоб вписати контакти тих, кому потрібна допомога, і тих, у кого є можливість і бажання приєднатися. Ініціатива має як матеріальний, так і нематеріальний вид допомоги. Тому, надати допомогу може кожен. 

У Міністерстві охорони здоров’я України зазначають, що у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, важливим є якісне інформування громадян щодо запобігання рівня захворюваності та допомога тим, хто опинився зараз у тяжких життєвих обставинах.

«Одним із важливих напрямів нашої діяльності на сьогодні є запобігання факторам ризику, що збільшують вірогідність зараження гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Саме тому МОЗ звернувся з проханням до закладів охорони здоров’я поширити інформаційні плакати з закликом допомогти сусідам і всім тим, хто поруч і потребує допомоги. Ми вважаємо, що така ініціатива є напрочуд важливою, особливо в тих обставинах, що є наразі, та має бути поширена по всій Україні», - говорить заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

Читайте також: Близько 6,4 млн українців страждають від проблем із психічним здоров'ям, але не можуть отримати допомогу

Як зазначає власник креативного агентства MAKESENSE та організатор проєкту Кирило Терещенко, «ІSOLATED/ІЗОЛЬОВАНІ» прагнуть активізувати ген уваги українців один до одного та зробити інформаційний флешмоб, аби якомога більше громадян України змогли долучитися до процесу допомоги іншим.