UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні за попередню добу вакцинували майже 9 тисяч осіб

Минулої доби найбільшу кількість щеплень зробили в Полтавській області.

Упродовж понеділка, 15 березня, проти COVID-19 було щеплено 8 928 осіб. Від початку вакцинальної кампанії щеплення отримали 62 083 особи, з них 1 дозу – 62 083 особи. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України у вівторок, 16 марта. 

Зазначається, що найбільша кількість щеплених зафіксована у Полтавській області (690 щеплень).

За весь же період вакцинальної кампанії найбільшу кількість щеплень отримали жителі Донецької області (5 644 щеплення), найменшу – Чернігівської області (1 226 щеплень).

Кількість щеплень, проведених у регіонах за останню добу:

Читайте також: «Найбільша кількість з початку пандемії»: Шмигаль про пацієнтів з коронавірусом на ШВЛ

Нагадаємо, вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Планувалося, що до кінця першого тижня Україна вийде на 10 тисяч щеплень в добу, проте вдалося вийти на показник в три тисячі щеплених. 9 березня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що процес вакцинації від коронавірусу в країні йде не за планом.

За даними ZN.UA, термін придатності вакцини від коронавірусу закінчується 23 червня поточного року, і Україна може не встигнути використати всі дози вакцини, враховуючи нинішні темпи вакцинації.

Незважаючи на це, як зазначає аналітик Євген Істребін, у Києві протягом 13-14 березня не вакцинували жодної людини. Так само «успішно» проходить компанія з вакцинації в Запорізькій, Рівненській і Черкаській областях - там теж протягом двох діб не вакцинували жодної людини.

У своїй статті для ZN.UA Алла Котляр писала про те, що Україна мала отримати вакцину раніше, ніж це сталося. Однак поставка зривалася. Детальніше про це читайте в матеріалу «Золота гора» від Мінздоров'я».