UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні за два роки від торгівлі людьми постраждали 215 осіб

За цей же час Нацполіція припинила в Україні діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми.

До Міжнародного дня боротьби за скасування рабства у Міністерстві внутрішніх справ оприлюднили статистику: за два останні роки в Україні від торгівлі людьми постраждали 215 людей, з них 23 - діти.

"Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, продаж наречених, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах", - сказано в інформації.

Нацполіція тільки за два останні роки припинила в Україні діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми, які постали перед судом. Упродовж 2022-2023 років 215 осіб визнано потерпілими у кримінальних провадженнях щодо торгівлі людьми, з них 23 — діти.

Читайте також: Торгівля людьми: як від неї вберегтися українським біженцям за кордоном

За період із 24 лютого 2022 року по жовтень 2023 року виявлено 264 кримінальних правопорушення за ознаками статті про торгівлю людьми. У межах цих розслідувань 169 трафікерів отримали статус підозрюваних.

Про проблему рабства в Україні читайте в статті Олександра Кітраля «Безоплатна праця. Війна загострила проблему рабства в Україні» на ZN.UA.