UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні за добу діагностували майже 10 тисяч нових випадків COVID-19

За весь час пандемії в Україні коронавірус офіційно підтвердили у 732 625 осіб.

Протягом неділі, 29 листопада, в Україні діагностували 9 946 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 570 дітей і 360 медпрацівників. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України в понеділок, 30 листопада.

Відзначається, що за минулу добу 1 161 людину госпіталізовали. Також протягом неділі 114 осіб померли від ускладнень, 5 771 особа видужала.

За весь час пандемії в Україні було проведено 4 528 772 ПЛР-тестів.

"За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в м. Київ (1460), Дніпропетровській (1 138), Одеській (818), Запорізькій (725) та Київській (691) областях", - йдеться в повідомленні.

Кількість захворювань в регіонах:

Читайте також: Хворих на коронавірус середнього віку майже стільки ж, скільки людей із груп ризику

ZN.UA неодноразово писало про те, наскільки неефективно витрачаються гроші Фонду боротьби з COVID-19. Так, з 14 млрд, виділених на боротьбу з коронавірусом, МОЗ витратив лише 4,7 млрд. Цих грошей вистачило б для оснащення опорних лікарень кисневими концентраторами і підвищення охоплення тестуванням до європейських показників.

Натомість частину грошей витратили на ремонт доріг в рамках програми «Велике будівництво». Тепер же центральна влада знову просить мерів допомогти з фінансуванням боротьби з пандемією, хоча дві третини всіх державних антіковідних витрат  профінансовані коштом регіональних бюджетів.

Докладніше про провали уряду на фронті боротьби з пандемією COVID-19 і про те, чому Україні не допоможе «карантин вихідного дня», читайте у статті Юлії Самаєвої «Анархія - мати епідемії» у ZN.UA.