UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні вже зафіксували понад 180 порушень "режиму тиші"

Поліція закликає усіх учасників виборчого процесу дотримуватися встановлених для усіх правила.

Станом на 15:00 24 жовтня в Україні вже зафіксували 181 порушення "режиму тиші" напередодні місцевих виборів, які повинні відбутися вже завтра. Про це повідомляє пресслужба МВС, додаючи, що поліцейські вже встигли скласти 54 адміністративні протоколи. 

"Виявлено 181 порушення, пов'язане з незаконною агітацією. Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах - 96, 44 - роздача агітаційної продукції, 16 - агітація на будівлях, 12 - заклики голосувати за партію або кандидата, 5 - агітація в ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Поліція закликає усіх учасників виборчого процесу дотримуватися встановлених для усіх правил та не порушувати "режиму тиші". 

Читайте також: В Україні на місцеві вибори прибули 75 іноземних спостерігачів

За підрахунками Центральної виборчої комісії, під час місцевих виборів 25 жовтня зможуть проголосувати понад 28 мільйонів українців. Водночас за даними спостерігачів, на виборах балотуються 56 діючих народних депутатів

У цьому році місцеві вибори відбудуться за новими правилами через поширення коронавірусу. ZN.UA зібрало найважливішу інформацію, яку потрібно пам'ятати під час голосування.

При цьому громадський рух “ОПОРА” зібрала коротку пам'ятку, яка нагадує виборцям про всі основні правила поведінки на виборчій дільниці в день голосування.

Ми також зібрали для читачів повний список кандидатів на посаду мера Києва та список всіх партій на виборах до Київради і кандидатів із першої десятки списків.

Детальніше про те, хто, як і для чого бере владу в обласних центрах України 25 жовтня, читайте в передвиборному проекті ZN.UA “Країна по поличках” (українською та російською).