UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні встановиться тепла погода, але вже скоро похолодає

У деяких регіонах прогнозується невеликий дощ.

Сьогодні на більшій частині України пройдуть дощі, повітря вдень прогріється до 9-14 тепла.

Про це повідомляється на сайті Українського гідрометцентру.

2 листопада вночі та вранці на Прикарпатті місцями туман. Температура вночі у західних та північних областях 0-5 тепла, у Карпатах 0-5 морозу, на решті території України 3-8 тепла. Вдень 9-14 тепла, на півдні до 16, у північних областях 6-11.

Прогноз погоди в Україні на 2 листопада. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

У Києві сьогодні без опадів, але вдень можливий невеликий дощ. Температура вночі 3-5 тепла, а вдень 8-10. На Київщині вночі 0-5 тепла, вдень 6-11.

Прогноз погоди у Києві на 2 листопада. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

Синоптики прогнозують на 3 листопада в Україні місцями невеликий дощ, у Карпатах із мокрим снігом. Температура вночі 3-8 тепла, а вдень 8-13.

Прогноз погоди в Україні на 3 листопада. Скріншот із сайту Укргідрометцентру

У Києві та області у середу місцями невеликий дощ. Температура вночі 3-8 тепла, вдень 8-13. Яка погода чекає на українців у перші дні листопада, розповіла синоптик Наталка Діденко.

Читайте також: Посушлива осінь справить негативний вплив на врожай наступного року - прогноз Національної академії аграрних наук

У вівторок в Україну прийдуть дощі, які охоплять майже всі області, окрім західних. Така сама погода очікується і на 3 листопада.

"У вівторок дощі упродовж дня пройдуть у більшості областей, крім західної частини. Але й у західних областях, щоправда, вже ближче до вечора – також з'являться опади. Дощі пройдуть у середу на півночі, у четвер – скрізь переважно без опадів, у п'ятницю покапає у західних областях", - зазначила синоптик.

Температура повітря піде на спад вже з вівторка і кілька днів буде холодно вночі. Але з четверга температура повітря знову вирівняється та очікується ще кілька помірно теплих днів.

Скріншот з Facebook Наталки Діденко

"Температура повітря 2 листопада знизиться в північній частині України до +6 +9 градусів. На решті території очікується +10 +14 градусів, на півдні та південному сході очікується +12 +16 градусів., на решті території – без особливих змін", - зазначила Діденко.

У Києві 2 листопада очікується похолодання та дощі, тому синоптик рекомендує мешканцям столиці одягатися тепліше та брати парасольки. Також очікується стрибок атмосферного тиску.

"Похолодає, вдень буде не вище +7+9 градусів, збільшиться хмарність, пройде дощ. А вітер посилиться до рвучкого", - попередила синоптик.

В Укргідрометцентрі розповіли, якою буде погода у листопаді. Середньомісячна температура очікується близькою до норми цього періоду.