UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні виявили 8 687 нових випадків зараження коронавірусом

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Києві.

Станом на ранок понеділка 8 листопада в Україні виявили 8 687 нових випадків зараження коронавірусом. Всього з початку пандемії коронавірус в Україні діагностували у 469 018 осіб, 209 143 - одужали, 8 565 - померли. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Відзначається, що за останню добу в Україні було госпіталізовано 1 100 осіб. Протягом доби також зафіксовано 115 летальних випадків, 2 277 - одужали. Протягом неділі здійснено 41 114 тестувань (в т.ч. методом ПЛР - 34393, методом ІФА - 6721).

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Києві (748), Харківській (717), Запорізькій (683), Житомирській (636) та Київській (590) областях.

Кількість захворювань в регіонах:

Читайте також: В Україні набуває чинності нове карантинне зонування

Нагадаємо, Україна вже з наступного тижня можуть посилити карантин. За даними ЗМІ, для посилення обмежень розглядають різні варіанти - від карантину вихідного дня до впровадження комендантської години та штрафів за її порушення. 

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня. Вишам країни рекомендували перейти на дистанційне навчання, а школам – відправити учнів на канікули з 15 жовтня. З 26 жовтня, в Україні діє нове карантинне зонування.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У багатьох областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, в Івано-Франківську під ковідарій готують корпус пологового будинку. МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.