В Україні цього тижня почався сезон продажу чорної та червоної смородини, а на початку червня стартував сезон черешні.
Аналітики проєкту EastFruit розповіли, що перші партії смородини цього року в середньому продають на 23% дешевше, ніж торік.
Так, станом на 27 червня, українські садівники готові відвантажувати як червону, так і чорну смородину по 50-70 грн/кг ($1,37-1,91/кг).
За словами ключових гравців ринку, середня ціна на смородину в поточному році може бути нижчою, ніж у минулому сезоні. Це пов’язано зі збільшенням врожайності цієї культури через вступ у плодоношення нових насаджень.
Садівники зазначили, що нижчий рівень цін на перші партії червоної та чорної смородини в поточному сезоні пояснюється високою пропозицією сезонних фруктів і ягід на українському ринку, а також досить стриманим попитом у цьому сегменті.
Раніше експерти спрогнозували, яким буде цей сезон фруктів та овочів в Україні, а також чи будуть на них доступні ціни.