UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні поменшало областей, де не можна послаблювати карантин

На сьогоднішній день, визначеним МОЗ критеріям не відповідають сім областей.

Станом на 10 липня до послаблення карантину не готові сім областей. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я. 

Так, послаблювати карантинні обмеження не можна у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Рівненській, Тернопольській, Харківській та Чернігівські областях. 

Минулої доби у переліку регіонів, не готових до послаблення, перебувала Івано-Франківська область. Однак, на сьогоднішній день епідемічна ситуація в регіоні відповідає визначеним міністерством критеріям. 

Читайте також: Світ знаходиться на початку пандемії COVID-19: головний інфекціоніст США попередив про посилення поширення коронавірусу

Станом на 10 липня, в Україні зафіксували 52 043 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 виявили у 819 осіб. За весь час епідемії одужали 24 800 осіб, ще 1 345 - померли. 

У зв’язку з негативною епідситуацією в Україні, кількістю нових інфікованих, яка постійно зростає, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що  у відомстві будуть готуватися «до найгіршого варіанту» на осінь

Разом з тим, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що реальна кількість хворих на коронавірус в Україні може досягати 150 тисяч.