UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні перша особа завершила вакцинацію проти коронавірусу

Другу дозу вакцини проти COVID-19 отримала лікарка, яка працювала за контрактом у Мальдівській республіці, де і отримала перше щеплення вакциною.

В Україні від початку вакцинальної кампанії щеплення проти коронавірусу зробили 71 923 особам. При цьому одна особа повністю завершила вакцинацію. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України в середу, 17 березня. 

Упродовж 16 березня проти COVID-19 було щеплено 9 840 осіб, з них вакциновано 1 дозою — 9 839 осіб, завершена вакцинація (2 дози) — 1 особа. 

"За добу найбільша кількість щеплених зафіксована у місті Києві (840 щеплень), за весь період вакцинальної кампанії найбільша кількість щеплених у Донецькій області (6 284 щеплення), найменша – у Житомирській області (1 441 щеплення)", - повідомили у відомстві. 

Кількість щеплень, проведених у регіонах за останню добу:

Читайте також: Степанов: В Україні не було виявлено випадків тромбозу після щеплення препаратом AstraZeneca

Нагадаємо, вакцинація в Україні почалася 24 лютого. Напередодні до України привезли 500 тисяч доз вакцини Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, котра виробляється в Індії). Однак  Міністерству охорони здоров’я так і не вдалося вийти на анонсований рівень 10-11 тисяч щеплень на добу. 

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов и президент України Володимир Зеленський закликали пришвидшити темпи вакцинації. За даними ZN.UA, термін придатності вакцини спливає 23 червня, і Україна може не встигнути використати всі дози, з огляду на нинішні темпи вакцинації.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив низькі темпи небажанням українців вакцинуватись після нещодавно перенесеного ковіду або на тлі хронічних захворювань.

Докладніше про прогнози та ризики вакцинації читайте у статті Алли Котляр ««Золота гора» від Мінздоров’я» у ZN.UA.