UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні найбільше областей перебуває в "помаранчевій" зоні

В "червоній" зоні нині перебуває одна область.

В Україні станом на 26 січня в "помаранчевій" зоні перебуває 13 областей: Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська, інформує пресслужба МОЗ.

Київ та 10 областей відповідають жовтому рівню епідемічної небезпеки.

Івано-Франківська область з 24 січня знаходиться в "червоній" зоні. З 27 січня в цю зону перейте Рівненська область.

Найвищий рівень захворюваності зафіксовано в Івано-Франківській області (1 536 на 100 тисяч населення) та у Сумській  (1 081 тисяч населення).

Показник рівня госпіталізації перевищений у Вінницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській області, а динаміки рівня госпіталізації у Волинській, Львівській, Рівненській та Івано-Франківській.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко заявив, що новий штам коронавірусу "Омікрон" може викликати захворюваність на рівні 55 000 нових випадків за добу.

Читайте також: У західних областях спостерігається спалах COVID-19 – KSE

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт «омікрон» і чого від нього чекати Україні, читайте у статті  Віктора Гавури «COVID-19: «омікрон» — нове випробування для України» у ZN.UA.