UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні з'явиться новий препарат проти коронавірусу

Ліки доставлять до країни та оперативно поширять лікарнями України.

Вже наступного тижня в Україні зареєструють препарат проти коронавірусу прямої дії "Молнупіравір"

Ліки ефективно допомагають боротися із хворобою, а його постачання очікуються протягом 10 днів, повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час брифінгу за підсумками засідання Ради нацбезпеки та оборони.

"Наступного тижня в Україні зареєструють антивірусний препарат прямої дії проти коронавірусу "Молнупіравір", який зайшов на реєстрацію в країну", - сказав Ляшко.

Після реєстрації препарат швидко постараються поширити Україною.

Читайте також: МОЗ дало добро на випробування антиковидних таблеток виробництва Pfizer та Merck

"Постачання в країну, передача лікарням для амбулаторного лікування, оскільки цей препарат перешкоджає переходу захворювання на важкішу форму", - уточнив міністр.

Під час досліджень "Молнупіравір" показав безпеку та ефективність для зниження ризику госпіталізації та летального результату пацієнтів. Зазначається, що ліки призначають дорослим, у яких спостерігаються симптоми коронавірусу і які піддаються ризику госпіталізації, у тому числі літнім людям та людям з ожирінням та захворюваннями серця. Ліки не можна буде приймати вагітним жінкам.

Раніше повідомлялося, що слідом за європейським регулятором американське Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) дозволило застосування препарату проти COVID-19 від компанії Merсk "Молнупіравір" (molnupiravir). Ці ліки вже стали другим препаратом у формі капсули, дозволеним на території США.

При цьому Франція скасувала замовлення на противірусний препарат "Молнупіравір". Причиною відмовили дані дослідження про низьку ефективність таблеток, повідомив міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран.