UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні майже чотири з половиною тисячі нових випадків ковід

В Івано-Франківській області темпи поширення вірусу залишаються високими.

Станом на неділю, 21 лютого, в Україні підтвердили 4 489 нових випадків COVID-19, складна епідемічна ситуація зберігається в Івано-Франківській області. За весь час епідемії діагноз поставили 1 304 456 людям, повідомляє «Коронавірус-інфо».

За добу з лікарень виписались 2 640 осіб, не змогли подолати ускладнення захворювання 58. За весь час епідемії коронавірус став смертельним для 25 103 українців, перехворіли на нього понад мільйон осіб.

В антилідерах за кількістю нових випадків коронавірусу: Івано-Франківська (618), Вінницька (482), Житомирська (365), Чернівецька (320) та Закарпатська (281) області. У Києві 200 нових випадків інфікування.

Напередодні у вітчизняних лабораторіях зробили 27 тисяч тестів на ковід, з них 19,6 тисячі - методом ПЛР.

Відзначимо, не всі дані в статистиці - саме за попередню добу. Через затримки з внесенням до бази туди часто потрапляють випадки, діагностовані кілька тижнів і навіть місяців тому.

Читайте також: В Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях на тиждень призупинять роботу розважальної інфраструктури

Нагадаємо, 17 лютого Кабінет міністрів підтрима повернення України до адаптивного карантину. Він діятиме з 24 лютого до 30 квітня. Зберігаються традиційні зони епіднебезпеки - «зелена», «жовта», «помаранчева» і «червона», але запроваджується низка нововведень.

Попри те, що Міністерство охорони здоров'я продовжує звітувати про відносно стабільну ситуацію з коронавірусом в Україні, в Івано-Франківській області бракує місць у лікарнях для хворих на коронавірусну інфекцію, в області розгортають мобільні госпіталі. Різке зростання захворюваності пов'язують з попитом на гірськолижні курорти.

Анонсована владою вакцинація 15 лютого так і не почалася. Натомість у Верховній Раді того ж дня зареєстрували проєкт закону, що дозволяє звільнити директора НАБУ Артема Ситника - його відомство розслідує справу щодо закупівлі вакцин з імовірною переплатою. Хто ж насправді винен у зриві кампанії вакцинації? І як влада, вдаривши по НАБУ та Ситнику, тікає від відповідальності за провал вакцинації? Читайте в статті Алли Котляр «Запізнення ціною в життя» у ZN.UA.