UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні лише дві області відповідають показникам "червоної" зони

З 23 грудня "червону" зону покинуть шість областей.

В Україні станом на 22 грудня в "червоній" зоні перебуває вісім областей: Житомирська, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська, Чернігівська, Волинська, Запорізька, свідчать дані МОЗ.

Шість областей з 23 грудня виходять з "червоної" зони карантину. В цій зоні залишеться лише Волинська та Запорізька області, оскільки в них перевищено показник виявлення випадків інфікування.

В "помаранчевій" зоні впродовж тижня немає жодної області.

Жовтому рівню епідемічної небезпеки відповідає Київ та 16 областей: Одеська, Закарпатська, Вінницька,Хмельницька,Донецька, Дніпропетровська, Чернівецька, Херсонська, Харківська, Тернопільська, Рівненська, Полтавська, Львівська, Луганська, Кіровоградська, Івано-Франківська.

З 6 грудня в Україні набули чинності нові карантинні правила, які передбачають посилення карантину у жовтих зонах. Зокрема, кінотеатри, театри, заклади громадського харчування та інші громадські установи зможуть працювати лише за умови вакцинації 100% персоналу та відвідувачів.

При цьому бізнес повинен перевіряти у відвідувачів QR код сертифікатів вакцинації від коронавірусу за допомогою програми «Дія».

Читайте також: Весняна хвиля захворюваності на коронавірус в Україні розпочнеться раніше — аналітики

В Україні наступного року очікуються дві хвилі епідемії COVID-19.

Нинішнього року ситуація з ковідом була напружена. Під час останньої хвилі за смертністю від цієї хвороби Україна вийшла на перше місце в Європі. Чи стане краще у 2022-му? І від чого це залежатиме? Читайте у статті Павла Ковтонюка «Ситуація з COVID-19 в Україні. Прогноз на 2022 рік» у ZN.UA.