UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні дві області перейшли в "червону" зону та 14 – в "помаранчеву"

Жовтому рівню епідемічної небезпеки відповідає вісім областей.

В Україні станом на  27 січня в "червоній" зоні карантину перебуває дві області: Івано-Франківська і Рівненська, свідчать дані МОЗ.

В "помаранчевій" зоні знаходиться 14 областей: Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Запорізька, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська, Харківська області.

Жовтому рівню епідемічної небезпеки відповідає Київ та вісім областей.

Найвищий рівень захворюваності зафіксовано в Івано-Франківській області (1 673 на 100 тисяч населення) та Сумській - (1 213 на 100 тисяч населення).

Показник рівня госпіталізацій перевищено в Івано-Франківській, Чернівецькій та Вінницькій областях, а динаміка рівня госпіталізації –  у Волинській, Житомирській, Запорізькій, Львівській та Рівненській областях.

Показник завантаженості ліжок з киснем не перевищено в жодній області.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Івано-Франківська та Рівненська області, які відповідають червоному рівню епідемічної небезпеки входять до п'ятірки областей-аутсайдерів за рівнем охоплення вакцинації від коронавірусу.

Читайте також: В Україні з'явиться новий препарат проти коронавірусу

Поява нового штаму коронавірусу – новий виклик не тільки для охорони здоров'я України, а й для всього людства. Що за фрукт "Омікрон" і чого від нього чекати Україні, читайте у статті  Віктора Гавури "COVID-19: "Омікрон" — нове випробування для України" у ZN.UA.