UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні другу добу поспіль фіксується менше нових випадків COVID-19

Вже понад 36 тисяч українців побороли недугу.

В Україні станом на понеділок, 27 липня, зафіксовано 65 656 випадків коронавірусу, за добу діагноз підтвердили у 807 українців, свідчить електронна карта Ради національної безпеки і оборони України.

Видужали 36 122 осіб, із них 315 – за останню добу, для 1 616 українців хвороба виявилася смертельною (за добу від ускладнень COVID-19 померли 11 людей).

Найбільше нових випадків зараження зафіксовано: у Львівській (120), Івано-Франківській (96), Рівненській (78), Волинській (56) і Харківській (50) областях. У столиці за добу діагноз підтвердили у 70 киян.

Читайте також: МОЗ оновив протокол лікування COVID-19: виключив два препарати і додав дексаметазон

Нагадаємо, 22 липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але змінив його умови. Окрім обмежень, обов'язкових для всіх регіонів України, з 1 серпня діятимуть додаткові, залежно від того, до якої із зон відноситься та чи інша область.

Регіони з найменшою захворюваністю на COVID-19  будуть у «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням – в «помаранчевій» і «червоній». При зниженні/зростанні захворюваності регіон потраплятиме в буферну «жовту» зону.

Показники для переходу між зонами залишаються незмінними: завантаженість ліжок, кількість тестувань, динаміка росту і коефіцієнт виявлення нових випадків. Однак обчислювати їх буде автоматизоване ПЗ, а самі норми гармонізуються з європейськими.

Минулого місяця епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.