UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні добігає кінця будівництво водогону, розпочате після підриву Каховської ГЕС — ОП

Продовжується робота з відновлення водопостачання на півдні держави.

Україна наближається до кінця реалізації масштабного державного проєкту з будівництва магістрального водогону, який став необхідним після підриву росіянами Каховської ГЕС, повідомив заступник керівника офісу президента Олексій Кулеба в Telegram.

За його словами, роботи з відновлення водопостачання в областях, які постраждали від руйнування Каховської гідроелектростанції, тривають, попри щоденні ворожі обстріли.

“Також окрема увага Нікопольщині. Ситуація з відновлення водопостачання на постійному контролі. Продовжується робота із відновлення води після теракту на Каховській ГЕС і в Херсонській області”, — додав Кулеба.

Читайте також: Чому якісна пріоритезація проєктів відбудови — це все ще виклик

Напередодні Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомило, що на першій, 26-кілометровій ділянці водогону Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг) встановлюють 16 камер обслуговування. Там також планують облаштувати вісім оглядових колодязів. 

Як зазначалося, на всіх ділянках водогону цілодобово, у три зміни, загалом працюють понад 1100 людей і більше ніж 400 одиниць техніки.

У жовтні повідомлялося, що через підрив російськими окупантами дамби Каховської гідроелектростанції 800 тисяч українців досі жили без доступу до питної води.