UA / RU
Підтримати ZN.ua

В СБУ заявили, що з початку пандемії запобігли розкраданню 1 млрд «ковідних» коштів

Також спецслужба заблокувала 3 тисячі ресурсів, які дезінформували щодо COVID-19.

З початку пандемії Служба безпеки запобігла розкраданню майже 1 млрд грн, виділених для протидії коронавірусу, повідомили в СБУ. Крім того, у спецслужбі повідомили про результати роботи у кіберсфері.

«СБУ викрила десятки фактів розкрадань на будівництві лікарень. Це стосується як корупційних схем при будівництві нових відділень для прийому хворих на COVID-19, так і махінацій на закупівлі медичного обладнання для лікарень, які задіяні в боротьбі з коронавірусом. В ході спецоперацій СБУ вилучено 200 тонн підроблених антисептиків, а також припинено виготовлення та продаж населенню небезпечних для здоров’я громадян фальсифікованих засобів дезінфекції», – йдеться у повідомленні.

Вказано також, що від початку пандемії СБУ:

Читайте також: СБУ викрила привласнення 20 млн грн на модернізації ГАЕС, яку приїздив запускати Шмигаль

Раніше повідомлялося, що СБУ викрила злочинну групу, яка налагодила на Буковині підробку і збут документів, необхідних для безперешкодного перетину кордону в умовах пандемії COVID-19.

Шахраї підробляли довідки про відсутність коронавірусної інфекції, свідоцтва про вакцинацію міжнародного зразка і навіть договори з іноземними роботодавцями. Клієнтів шукали через перевізників. Для іноземців порушники також надавали послуги по підробці результатів ПЛР-тестів нібито проведених за кордоном, а також страхові поліси.