UA / RU
Підтримати ZN.ua

В СБУ розповіли про обшуки на об’єктах УПЦ МП у Харківській області

Заходи проводяться спільно з Національною гвардією та Державною прикордонною службою України.

Співробітники СБУ проводять контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Харківській області. Про це повідомило Управління СБ України в Харківській області.

Зокрема йдеться про об'єкти Харківської єпархії:

Повідомляється, що заходи проводяться спільно з Національною гвардією та Державною прикордонною службою України.

«Враховуючи збройну агресію РФ, дані заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад як осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», - заявили в СБУ.

Повідомляється, що за безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень для виявлення осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, а також для виявлення предметів, заборонених до обігу.

«Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства», - наголосили в СБУ, додавши, що у своїй діяльності Служба безпеки діє виключно в межах української Конституції та чинного законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду.

Читайте також: СБУ проводить обшуки в приміщеннях УПЦ у Черкаській, Волинській та Херсонській областях

Боротьба з «внутрішнім ворогом» в умовах воєнного часу багатьма сприймається як однакова за важливістю з перемогами на фронтах. Проте головний результат обшуків, проведених на території монастирів і єпархій УПЦ (МП), – зміна правил гри на державно-церковному полі. Докладніше читайте у статті Катерини Щоткіної у статті «Святих винось!».