UA / RU
Підтримати ZN.ua

В СБУ оцінили можливість російського вторгнення в Україну

РФ посилює наступальний потенціал і регулярно проводить навчання біля кордону з Україною.

Загроза російського вторгнення в Україну зберігається, повідомила Служба безпеки у відповідь на запит " Радіо Свобода " про цілі і сценаріях осінніх навчань українських силових структур в Херсонській області.

«Посилюються угруповання збройних сил Російської Федерації та його наступальний потенціал, регулярно проводяться масштабні військові навчання поблизу державного кордону України, що свідчить про збереження загрози військового вторгнення. Зростає мілітаризація тимчасово окупованій території автономної республіки Крим і міста Севастополя», - відзначили в СБУ.

Читайте також: У Донбас з Росії терористам доставили партію безпілотників і більше 22 тонн пального - розвідка

1 вересня антитерористичний центр СБУ провів навчання на Північно-Кримському каналі та інших інфраструктурних об'єктах Херсонської області.

Навчання проводилися в шести районах області, де розташовуються стратегічно об'єкти: військовий об'єкт Збройних сил України, Каховська гідроелектростанція, Каховський судноплавний шлюз і будови Північно-Кримського каналу.

Як повідомлялося, особливий інтерес для РФ представляє Херсонщина і Північно-Кримський канал, по якому до анексії здійснювалися поставки дніпровської води в Крим.

Про те, чим загрожує Україні поставка дніпровської води в Крим читайте в статті Валентини Самар "Обережно, Крим. Слизько і боляче " для ZN.UA.