UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованому Криму побудують військово-патріотичний центр для молоді РФ

Проєктом опікується командування Чорноморського флоту.

Окупанти в Криму створюють "військово-патріотичний центр "Авангард" і парк "Патріот".

Завдання центру полягає у військово-патріотичному вихованні молоді країни-окупанта, пише російське видання "КрімІнформ".

Так звана "рада міністрів республіки" у вівторок, 8 червня, своїм рішенням виділила ділянку землі під цей проєкт.

Землю перевели з муніципальної в "державну власність Республіки Крим" для створення "регіонального цілорічного навчально-методичного центру військово-патріотичного виховання" Авангард ".

"Пропонується здійснити прийняття з муніципальної власності муніципальної освіти Орехівськє сільське поселення Сакського району Республіки Крим в державну власність Республіки Крим земельних ділянок з метою створення регіонального цілорічного навчально-методичного центру військово-патріотичного виховання "Авангард", - йдеться в розпорядженні.

Читайте також: Водна криза у Криму: окупанти долучають людей до розчищення річок

Центр буде розташовуватися на двох земельних ділянках площею 6,2 гектара і 3,9 гектара.

Зведення, створення, а також роботу Центру буде курирувати командування Чорноморського флоту РФ.

При цьому командування армійського корпусу Чорноморського флоту провело робочу зустріч з так званими представниками органів влади Республіки Крим і "адміністрацією Сімферополя" з питань цього будівництва.

Було встановлено порядок взаємодії учасників Всеросійського військово-патріотичного громадського руху "Юнармія" з регіональним відділенням ДОСААФ Росії та іншими військовими та громадськими організаціями.

Напередодні міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу заявляв, що у 2021 році подібні військово-патріотичні центри з'являться в 37 суб'єктах Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що Україна не може впливати безпосередньо на дії РФ по будівництву "Північного потоку-2", проте всі дипломатичні зусилля спрямовані на те, щоб вплинути на зупинку проєкту. Це важко зробити ще й тому, що на території ЄС є великі гравці, які зацікавлені в економічній і політичній співпраці з Росією, і необхідно припиняти недомовленості з цього приводу. В першу чергу це Німеччина і Франція, заявив секретар РНБО Данилов.

Також повідомлялося, що трьом громадянам Росії та двом громадянам Польщі, внесених до переліків осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, через зйомки фільму в окупованому Росією Криму, заборонили в'їзд в Україну на три роки.