UA / RU
Підтримати ZN.ua

В окупованій Луганщині на вибуховому пристрої підірвалися жінка і дитина

В результаті вибуху хлопчик отримав поранення очей, а жінці ампутували ногу.

На окупованій території Луганської області жінка з сином підірвалися на вибуховому пристрої поблизу Золотого-5 (Михайлівка). В результаті жінці ампутували ногу, а хлопчик повчив поранення ока, його прооперували в Первомайську, йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Інцидент стався 28 вересня, коли жінка разом із сином та дочкою шукала свою корову в полі і наступила на вибуховий пристрій.

"Вона зазначила, що отримала серйозні поранення лівої ноги, яку довелося ампутувати нижче коліна, а також численні поранення правої ноги. Жінка додала, що її син отримав поранення очей, а дочка не постраждала", - йдеться в звіті місії.

У лікарні непідконтрольного Первомайська медики підтвердили, що 28 вересня до них доставили жінку 40-49 років з пораненнями, отриманими в результаті спрацьовування вибухового пристрою і її проопореровали, а також те, що в цей же день був до них в лікарню потрапив хлопчик 11 років з пораненнями, відповідними наслідкам спрацьовування вибухового пристрою, і йому прооперували очі.

Читайте також: У Донбасі бойовики активно зміцнюють позиції і мінують підступи - розвідка

За даними звіту СММ ОБСЄ з початку вересня під Донецьком і Луганськом бойовики встановили 88 мін, які вже понад 20 років заборонені Оттавською і Женевською конвенціями, як негуманна зброя. Бойовики застосовують міни минулого століття, такі як ГЗС, МОН, ПМН і ПОМ різних модифікацій. Їх застосування - це злочин і проти мирного населення Донбасу. Ці міни розриваються на дрібні осколки після того, як людина хоч трохи зачепить тонку капронову нитку - датчик міни. Окремі уламки корпусу і кронштейна, летять в тил і в сторони на відстань більше 50 метрів. На мінах підривається мирне населення Донбасу, в тому числі діти.

Таким чином, російсько-окупаційними війська системно порушують низку міжнародних угод, а саме: