UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одесі оголошено режим надзвичайної ситуації для роботи транспорту — Труханів

Для початку місто скасувало пільги для всіх верств населення щодо зменшення кількості людей у транспорті.

Одеський транспорт буде працювати в режимі надзвичайної ситуації через запроваджений карантин. Перш за все будуть здійснюватися перевезення людей, які їдуть на роботу на ті підприємства, що забезпечують життєдіяльність міста, оголосив у відеозверненні мер Одеси Геннадій Труханов.

Подробиці функціонування транспорту міська влада поки не роз'яснила.

Геннадій Труханов заявив, що раніше літніх пасажирів і пільговиків закликали не користуватися громадським транспортом через обмеження кількості людей в салоні, але цей захід залишився без належної уваги з боку одеситів.

"Ми прийняли рішення, що весь пасажирський транспорт, "Міськелектротранс", а також приватні перевізники переходять на роботу в спеціальному режимі. Перш за все, транспорт перевозитиме тих людей, які їдуть на роботу на підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста", - заявив Труханів.

За його словами, це вимушений захід для порятунку життя і здоров'я одеситів.

Раніше заступник Труханового Павло Вугельман обіцяв, що місто скасує пільги для всіх верств населення для зменшення кількості людей у транспорті.

Нагадаємо, 16 березня Кабмін за ініціативою Зеленського посилив карантинні заходи: уряд ввів заборону на роботу метро, міжміські пасажирські перевезення та масові заходи за участю більше 10 осіб. Для наземного громадського транспорту встановлено ліміт у 10 пасажирів.

У Чернівецькій, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Івано-Франківській областях, а також у Києві був введений режим надзвичайної ситуації.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаевой "День песця". Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають всі".