UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ОБСЄ відзвітували про відвід танків бойовиками "ЛНР"

Спеціальна моніторингова місія зафіксувала відведення 30 бойових танків.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила про початок відводу бойовиками "ЛНР" 30 танків від лінії розмежування, йдеться у звіті місії за вихідні.

У звіті сказано, що 4 жовтня в підконтрольних районах бойовикам "ЛНР" інструктори місії ОБСЄ спостерігали за процесом відведення танків згідно з доповненням до Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод.

"Спеціальна моніторингова місія спостерігала за відведенням 30 основних бойових танків (Т-64 і Т72) з трьох районів, уздовж трьох маршрутів у напрямку двох сховищ (місць для відводу), як це раніше повідомлялося спостерігачів місії", - йдеться в повідомленні.

У той же день представники Збройних сил України додатково до раніше наданої інформації забезпечили місію ОБСЄ докладними даними щодо маршрутів відводу танків у сховища (місця для відводу) і дані про озброєння, яке повинно бути відведеним у відповідності з додатковими положеннями до Комплексу заходів з реалізації Мінських угод.

Читайте також: Бойовики використовують перемир'я для підвищення боєздатності своєї "армії" – ІС

З 2-го жовтня в зоні антитерористичної операції незаконні збройні формування повністюдотримуються режиму припинення вогню. Трехсуточная тиша дозволила почати двосторонній процес відведення техніки і озброєння калібром менше ста міліметрів від лінії розмежування. Процес відведення озброєнь в зоні АТО займе 41 день.