UA / RU
Підтримати ZN.ua

В нову експедицію в Антарктиду бажають потрапити 86 кандидатів

Серед них 20 - жінки.

У квітні 2024 року завершиться 28 антарктична експедиція. Прийом заявок на нову експедицію вже завершено, їх цьогоріч надійшло удвічі більше, в тому числі від жінок.

Як розповів директор НАНЦ Євген Дикий, усього бажання поїхати на сезон в Антарктиду на станцію «Академік Вернадський» задекларували 86 кандидатів, 20 заявок - надійшло від жінок.

"У минулу експедицію ми отримали рекордно низьку кількість заяв ( 46 - ред.) за всі роки відкритого конкурсу. Звісно, це пов’язано з повномасштабною війною, адже багато хто з досвідчених полярників або тих, хто міг бути ідеальним кандидатом, зараз захищають Україну", - зауважив Дикий, інформує "Вечірній Київ".

Читайте також: Полярники в Антарктиді створили "живий ланцюг" Соборності

Він розповів, що минулого року від жінок надійшло 5 заяв, проте ніхто з них не подолав усі етапи відбору.

Найбільше претендентів — на посаду системного адміністратора — 23, відповідно, і конкурс на цю позицію найбільший. Найменше заяв надійшло для роботи лікарем та кухарем — по 5. Серед науковців переважають біологи — 17.

Наступні етапи конкурсу — попередній відбір кандидатів за відповідністю освіти та досвіду, подання повного пакета документів, фахові співбесіди та психологічне тестування.

Зазначимо, програма американських антарктичних досліджень рясніє різними конфліктами на сексуальному ґрунті. Раніше на українській антарктичній станції на тлі нерозділеної закоханості трапилося велике лихо.