UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Конституційному суді пояснили неявку Тупицького до Офісу Венедіктової

У генпрокурора просять Зеленського відсторонити голову суду на час розслідування.

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький не прийшов до Офісу генерального прокурора з поважної причини, заявили в пресслужбі суду.

Наприкінці минулого тижня Тупицького викликали в ОГП для проведення процесуальних дій. Вранці 28 грудня стало відомо, що голова КСУ на Різницьку не прийшов.

«Тупицький не з'явився з поважних причин. І у нього немає намірів ухилятися від процесуальних дій», - сказали «Інтерфакс-Україна» у суді.

Голові Конституційного суду інкримінують ч. 2 статті 384 (завідомо неправдиві свідчення) і статтю 386 (примушування свідка до відмови від дачі свідчень, а також до давання завідомо неправдивих свідчень і підкуп свідка з тією ж метою). За даними ЗМІ, він фігурує в кримінальній справі, відкритій щодо колишнього голови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Офіс генпрокурора просить президента Володимира Зеленського відсторонити його від роботи на час розслідування.

Читайте також: Главу КСУ Тупицького підозрюють у підкупі свідка і в дачі завідомо неправдивих свідчень – ОГП

Нагадаємо, 22 грудня проєкт «Схеми» опублікував розслідування про зв'язки Тупицького і Татькова.

Працюючи суддею в Донецьку, чинний голова КСУ міг брати участь в схемі із заволодіння майном «Зуєвського енергомеханічного заводу». Ще одним фігурантом схеми є ексголова Вищого госпсуду - Віктора Татькова підозрюють в незаконному заволодінні майном заводу. Отримавши частку в підприємстві, судді могли оформити її на підставну особу.

Вже після призначення в КСУ Тупицький намагався відрадити свідка давати свідчення правоохоронцям і обіцяв врегулювати давній корпоративний конфлікт «за винагороду». Журналісти оприлюднили запис розмови Тупицького з бізнесменом Владиславом Дрегером і зіставили її з подіями того часу.