UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Івано-Франківську тисячі людей вшанували пам'ять загиблих на Майдані і в АТО

У хресній ході та молебні взяли участь священики чотирьох конфесій.

Хресний хід світу відбувся в Івано-Франківську. Близько трьох тисяч прикарпатців вийшли вшанувати пам'ять загиблих героїв, загиблих під час акцій протесту на Майдані і неоголошеної війни в Донбасі в зоні антитерористичної операції.

Священики чотирьох конфесій разом з вірними пройшли центральними вулицями Івано-Франківська до міської ратуші. Тут духовенство відслужили спільний молебень за мир в Україні.

Читайте також: В Івано-Франківську вшанували пам'ять жертв сталінського режиму

Раніше повідомлялося, що у хресній ході та молебні візьмуть участь священнослужителі Української греко-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви, Української православної церкви Київського патріархату та Української римо-католицької церкви.

Як повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, така акція вперше проходить в Україні - зазвичай хресні ходи проводять напередодні Великодня, але, в переважній більшості, силами однієї конфесії.

Нагадаємо, 8 бійців батальйону "Івано-Франківськ" загинули під Иловайском. Відомі імена трьох загиблих рядових батальйону патрульної служби міліції особливого призначення. Тіла п'ятьох бійців, загиблих при виході колони під Иловайском, ще будуть ідентифікувати. !zn