UA / RU
Підтримати ZN.ua

В голови Івано-Франківської ОДА виявили коронавірус

Федорів закликав усіх носити засоби індивідуального захисту.

В очільника Івано-Франківської обласної держадміністрації Віталія Федоріва виявили коронавірус. Про це він сам повідомив у Facebook.

“Дійшла черга і до мене - отримав позитивний результат ПЛР-тесту. Самопочуття задовільне, лікуюся дома під постійним контролем сімейного лікаря”, - написав Федорів.

Він закликав всіх користуватися засобами індивідуального захисту та дотримуватися карантинних правил.

Як повідомлялося, станом на 2 листопада в Україні лабораторно підтвердили 402 194 випадки коронавірусу. Зокрема, за останню добу COVID-19 виявили у 6 754 осіб. За весь час пандемії вилікувалися 136 768 пацієнтів, померли - 7375.

З 29 жовтня в Україні почало діяти нове карантинне зонування. Цього разу до "червоної" зони потрапили Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів. Київ залишається у “помаранчевій” зоні.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У багатьох областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, в Івано-Франківську під ковідарій готують корпус пологового будинку. МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Чому українці ігнорують заходи безпеки, попри вже очевидну небезпеку у зв’язку з пандемією коронавірусу; як впливають на нас карантинні обмеження, і як поводитися в умовах тривалої невизначеності, – про це редакторка розділу «Соціум» Алла Котляр розмовляла із завідувачкою кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО ім. П. Шупика доктором медичних наук професоркою Галиною Пілягіною «Невизначеність, Covid-19 і здоровий глузд» у ZN.UA.