UA / RU
Підтримати ZN.ua

В армії за добу 29 нових випадків коронавірусу й одна смерть

Померлий чоловік мав хронічні супутні захворювання.

15 вересня в Збройних силах України зареєстровано 662 хворих коронавірусом.

Тільки за останню добу виявлено 29 нових випадків хвороби, а один працівник ЗСУ помер, повідомляє командування Медичних сил ЗСУ в Facebook.

"Станом на 10:00 15 вересня в Збройних Силах України хворіють 662 людини гострої респіраторної хворобою COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2. Упродовж минулої доби зареєстровані 29 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. Зафіксовано сьомий летальний випадок від коронавірусу", - йдеться в повідомленні.

Напередодні помер працівник ЗСУ (Біла Церква), який хворів з 3 вересня і проходив лікування в Білоцерківській міській лікарні. Хвороба у нього протікала з вираженою симптоматикою, але у чоловіка були хронічні супутні захворювання, які потребували лікування у вузькопрофільних фахівців. Вчора стан його здоров'я різко погіршився, реанімаційної бригадою було розпочато інтенсивна терапія, яка не дала позитивного результату.

Читайте також: У Києві кількість безробітних зросла в три рази у порівнянні з минулим роком

Всього за час пандемії в ЗСУ одужали 1 575 осіб. На ізоляції (в тому числі самоізоляції) зараз перебувають 729 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція в найближчі три доби - 77 осіб.

На сьогоднішній день в установах охорони здоров'я знаходяться 6 військовослужбовців (Військово-медичний клінічний центр Західного регіону - 3 військовослужбовців, Військово-медичний клінічний центр Північного регіону - 2 військовослужбовців та Військово-медичний клінічний центр Східного регіону - 1 військовослужбовець).

На лікуванні вдома під наглядом медичної служби перебувають 23 людини (Київська область - 7 військовослужбовців та 2 працівника ЗСУ, Рівненська область - 3 військовослужбовців і 1 працівник ЗСУ, Львівська область - 2 військовослужбовців, Тернопільська область - 1 військовослужбовець і 1 працівник ЗСУ, Житомирська, Дніпропетровська і Полтавська області - по 1 військовослужбовцю, Вінницька, Харківська і Чернігівська області - по 1 працівнику ВСУ). Стан здоров'я пацієнтів задовільний, спостерігається легкий перебіг захворювання.

Протягом понеділка, 14 вересня, в Україні коронавірус виявили у 2 905 осіб. Всього в Україні зафіксовано 159 702 випадків захворювання COVID-19.

85 628 пацієнтів перебороли хворобу (1 585 за добу), 3 264 - померли від ускладнень (53 за добу). При цьому добовий показник захворюваності є один з найбільших за весь час пандемії. Він займає третє місце.

В Україні лабораторно підтвердили 156 797 випадків коронавірусу. Зокрема, з усіх випадків COVID-19, 58% виявили у жінок, 42% - у чоловіків. При цьому процентне співвідношення смертності виглядає дещо інакше - з 3 211 пацієнтів, які померли від ускладнень, викликаних коронавірусом, 54% були чоловіками, 46% - жінками.

За останні два тижні, число пацієнтів з активними випадками коронавірусу збільшилася на 21 147 осіб.

Що не зробила влада для боротьби з епідемією за вісім місяців і повинна почати робити прямо зараз, читайте в матеріалі Алли Котляр "Коронавірус: Хибна вагітність влади".