UA / RU
Підтримати ZN.ua

В 11 областях та Києві перевищений показник захворюваності на коронавірус

Також є області, де перевищений показник динаміки госпіталізацій.

Показник рівня захворюваності на коронавірус, визначений МОЗ на рівні 75 на 100 тис. населення, перевищений у Києві та 11 областях, вказано на сайті Міністерства охорони здоров’я. Також у чотирьох областях перевищений показник госпіталізацій.

Зокрема, у Києві станом на 12 вересня показник захворюваності склав 130 на 100 тис. населення. Також показник перевищено у:

Також дані МОЗ свідчать про те, що в чотирьох областях підвищений показник динаміки рівня госпіталізації, визначений міністерством на рівні 50%. Зокрема, три дні підряд, станом на 12 вересня, показник підвищений у:

Водночас два дні підряд, станом на 12 вересня, показник динаміки госпіталізацій підвищено у:

Читайте також: Кінець осені буде найнапруженішим у плані епідемії ковіду – прогноз KSE

У світі поширюється новий, більш заразний штам коронавірусу «Дельта». У ВООЗ фіксують початок нової хвилі пандемії. В Україні штам «Дельта» офіційно «з'явився» лише 23 червня. За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, штам «Дельта» починає поширюватися і всередині країни, а не лише ввозитися з-за кордону.

Статистика захворюваності на коронавірус свідчить про наближення нової хвилі епідемії в Україні. 7 вересня МОЗ подав уряду клопотання з проханням перевести Україну із «зеленого» на «жовтий» рівень епідемічної безпеки і посилити карантин.

Звідки прийшла «Дельта», чого бракує для боротьби зі штамом і як підготуватись регіонам, читайте в інтерв’ю Алли Котляр з головним санітарним лікарем Херсонщини Юрієм Ромаскевичем у ZN.UA.