UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усіх випускників шкіл зобов'язали здавати тести ЗНО з української мови

Міністерство освіти і науки затвердило низку новацій у проведенні ЗНО в 2015 році.

Тести з української мови та літератури з 2015 року будуть здавати всі випускники 11-х класів, незалежно від того, чи вони будуть вступати до ВНЗ. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Разом з тим, в 2015 році з переліку предметів, з яких проходитиме тестування, приберуть всесвітню історію і світову літературу.

Крім того, за його словами, буде змінена система визначення результатів тестування.

Лікарчук нагадав, що до цього моменту була система, за якою всіх абітурієнтів оцінювали за шкалою 100-200 балів. "І хтось вирішив, що якщо набрав 124 бали, то можеш подаватися на участь у конкурсі на вступ до університету", - пояснив Лікарчук.

Разом з тим, він вважає таку норму дискримінаційною. "З 2015 року ми вводимо нову систему, за якою визначатиметься здав ЗНО абітурієнт чи ні", - сказав Лікарчук.

Як пояснив директор Українського центру оцінювання якості освіти, після кожного тесту ЗНО, експерти визначатимуть, пройшов абітурієнт тест чи ні, виходячи з того, відповів він на "N-у кількість питань".

Та група абітурієнтів, тести яких вважаються зданими, буде подавати документи на участь у конкурсі на вступ до ВНЗ, а результати тестів будуть визначатися за шкалою від 100 до 200 балів. Разом з тим, ті абітурієнти, тести яких вважаються зданими, не зможуть вступати до Вузів взагалі.

Нагадаємо, що раніше в своїй статті для ZN.UA Ігор Лікарчук розповів про експеримент, який показав, що більшість українських вчителів не подужали тести ЗНО. !zn