UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд має намір ліквідувати спецпенсії

Міністр соцполітики заявив, що всім категоріям громадян пенсія повинна нараховуватися за єдиною формулою

Уряд України 29 квітня на своєму засіданні представить нову модель пенсійного забезпечення, згідно з якою ліквідують спецпенсії, а з 2017 року введуть накопичувальну систему пенсій.

Про це в ході інтерв'ю на 5 каналі розповів міністр соціальної політики Павло Розенко.

"На цьому тижні в середу на засіданні уряду буде представлена фактично нова модель нової пенсійної системи. Уряд внесе її на розгляд у Верховну Раду... Ми пропонуємо відмовитися від системи спецпенсій, не буде більше VIP-пенсіонерів. Всім категоріям громадян пенсія повинна нараховуватися за єдиною формулою", - сказав Розенко.

Міністр пояснює, що за рахунок відмови від спецпенсій "багато не зекономиш", але такий крок відродить довіру до пенсійної системи.

Крім того, він розповів, що екс-президент Віктор Янукович, ні екс-прем'єр Микола Азаров не отримують пенсії в Україні.

"Віктор Янукович і Микола Азаров на сьогоднішній день не отримують пенсії. На території України їм пенсійні виплати не здійснюються із-за того, що вони не зверталися до управління Пенсійного фонду для отримання відповідних виплат", - зазначив він.

"Більше того, наскільки мені відомо, частина цих VIP-пенсинерив, зокрема, Віктор Пшонка (екс-генпрокурор), були зареєстровані на території міста Донецьк і не пройшли перереєстрацію на території України. На сьогоднішній день їх пенсійні виплати заморожені", - додав міністр.

"Якщо вони звернуться за соціальними виплатами, ми будемо вивчати законність таких виплат на території України", - зазначив Розенко.