UA / RU
Підтримати ZN.ua

Урокам по телевізору бути: Шкарлет розповів, без чого не обійдеться навчальний рік

«Наразі 74 школи – без інтернету. Але над цією проблемою разом із Міністерством цифрової трансформації ми теж працюємо».

В.о. міністра МОН Сергій Шкарлет зазначив, що новий навчальний рік швидше за все не обійдеться без уроків по телевізору, оскільки ТВ — найпопулярніший канал поширення інформації. Про це він заявив у програмі "Офіційна розмова" на телеканалі "Дім".

"У Міністерстві освіти є ще 74 школи, в яких немає інтернету. Їх було 609 приблизно, на початок минулого року, потім – 260. Наразі 74 школи – без інтернету. Але над цією проблемою разом із Міністерством цифрової трансформації ми теж працюємо", – додав Шкарлет.

За його словами, МОН працює над тим, аби максимально забезпечити школи інтернетом, і щоб шкільних уроків по телевізору було більше.

Читайте також: Прийом документів на навчання від іноземців і мешканців ТОТ продовжили

Школи та університети Києва можуть стати осередками епідемії коронавірусу, тому в навчальних закладах столиці будуть проводитися всі відповідні профілактичні заходи, заявив глава Управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан.

У Києві вже готується до початку навчального року. У столиці стартують перевірки всіх гуртожитків, університетів, ліцеїв та шкіл. Ці заходи вживаються, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції, заявив Рубан.

Раніше ZN.UA писало, що українська освіта потрапила у вир подій через зміну керівництва профільного міністерства. Акції протесту, петиції та звернення проти призначення виконуючим обов'язки міністра Сергія Шкарлета стали логічною реакцією зацікавлених сторін, виключених з процесу прийняття рішень.

Водночас деякі ректори українських університетів невтомно дякують Президенту за вибір їхнього колеги керівником профільного відомства. Втім, ігнорування думки громадськості під час прийняття важливих рішень в освіті — не новина, а, скоріше традиція. І зараз ми спостерігаємо її продовження. Детальніше в матеріалі "Прихована загроза".