UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд розробляє нові підходи до бронювання від мобілізації – Шмигаль

На одного воюючого має бути восьмеро працюючих.

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду про те, що на сьогодні в Україні заброньовано 700 тис. людей. Уряд розробляє нові підходи до бронювання підприємствами військовозобовʼязаних з урахуванням рівня зарплат, податкового навантаження, а також впливу на економіку.

"Ми розуміємо, що мають бути заброньовані люди, які забезпечують життєдіяльність країни, критичні підприємства, наприклад, енергетичні підприємства, підприємства водопостачання… Працівники мають бути заброньовані", – заявив Шмигаль.

Читайте також: Воєнний стан: як отримати бронь від мобілізації у 2024 році

Він додав, що до механізму бронювання мають залучатися підприємства, які наповнюють держбюджет, з якого потім фінансують Сили оборони України. В результаті населення буде поділено на тих, хто воює, і тих, хто наповнює бюджет.

"Ми рахували, яке має бути співвідношення. Це 1 до 8. Тобто восьмеро тих, хто працює, має забезпечувати людину, яка захищає, ризикує своїм життям на фронті", – наголосив очільник українського уряду.

Раніше в "Слузі народу" пропонували дозволити бізнесу бронювати працівників від мобілізації за гроші. При цьому роботодавець мав би доплачувати за кожного працівника близько 20 тисяч гривень на місяць.