UA / RU
Підтримати ZN.ua

Упродовж доби порушень домовленостей про тишу зі сторони бойовиків не зафіксовано – штаб

Однак двоє українських військових отримали бойове травмування від вибуху міни.

За минулу добу, 8 вересня, на ділянках відповідальності українських підрозділів порушень домовленостей, які вступили в дію 27 липня 2020 року, не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігалася тиша. Про це повідомили в штабі Об'єднаних Сил в середу, 9 вересня. 

Зазначається, що підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які зміни оперативної обстановки та підступних дій противника.

"Вчора, під час проведення інженерних робіт в тилу наших позицій отримали бойове травмування від вибуху міни ПМН-2 двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил. Обом воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувальних закладів. Стан їхнього здоров’я задовільний", - йдеться в повідомленні штабу. 

Від початку середи, 9 вересня, у смугах відповідальності українських бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано. Режим тиші зберігається повною мірою.

Читайте також: Зеленський про реакцію на ситуацію в Донбасі: "Ми реагуємо, але не все обговорюємо зі ЗМІ"

Нагадаємо, з 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.