UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрзалізниця" відмовилася вносити у квитки номери паспортів пасажирів

Незважаючи на те, що в МВС запевняли в законності вказівки в залізничному квитку повних відомостей про пасажира, "Укрзалізниця" нагадала, що чинним законодавством не встановлена необхідність внесення до квитка повного імені та по батькові пасажира, серії та номера документа, що засвідчує його особу, а також не встановлена мета такої обробки.

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") не бачить законних підстав для внесення паспортних даних пасажира в залізничні квитки, повідомила адміністрація у прес-релізі у вівторок, 8 жовтня.

"На сьогоднішній день реалізація ініціативи Міністерства внутрішніх справ вбачається неможливою через неузгодженості з чинним законодавством України", - йдеться у листі-відповіді "Укрзалізниці" департаменту транспортної міліції МВС України.

Адміністрація залізничного транспорту, зокрема, посилається на закон "Про захист персональних даних", згідно з яким обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей за згодою суб'єкта персональних даних.

Раніше зазначений департамент МВС у листі-пропозиції ініціював внесення в залізничні квитки ПІБ пасажира, серію та номер документа, що посвідчує особу, з метою поліпшення функціонування інформаційно-пошукової системи "Розшук-Магістраль".

В МВС наполягали, що зазначені дії жодним чином не відносяться до оперативно-розшуковим заходам та не порушують українське законодавство. !zn

Читайте також:

Пасажирів поїздів будуть реєструвати в базі розшуку МВС

Правозахисники хочуть притягнути до відповідальності "Укрзалізницю" за збір даних про пасажирів

В Україні на 10% подорожчали залізничні квитки

В Україні змінили розклад поїздів